Страните от Европейския съюз, които отказват да подкрепят налагането на

...
Страните от Европейския съюз, които отказват да подкрепят налагането на
Коментари Харесай

Украинският външен министър: Страните от ЕС, които са против ембарго върху руския петрол, ще бъдат съучастници във военни престъпления


Страните от Европейския съюз, които отхвърлят да поддържат налагането на ембарго върху вноса на съветски нефт, ще бъдат съучастници на военни закононарушения, сподели украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4979
" Ако една страна в Европа продължава да се опълчва на ембарго върху съветския нефт, тогава ще има основателни аргументи да се каже, че тази страна е съизвършител в закононарушенията, осъществени от Русия на украинска територия ", декларира Кулеба на видеозапис, който разгласява в Twitter.

" Ако една страна се опълчва на ембарго върху съветския нефт, това значи едно нещо: тази страна е на страната на руснаците и споделя отговорността за всичко, което е направено от руснаците в Украйна ", добави посланик номер едно.

По-рано денем Унгария се разгласи против предлагането на Европейската комисия за възбрана за вноса на нефт от Русия в настоящия й тип. Словакия и Чехия желаеха по-дълъг временен интервал. Унгария, която е мощно подвластна от съветския нефт, разкритикува неналичието на гаранции за енергийната си сигурност в предлагането на Европейска комисия в сегашния му тип.

" Това не е въпрос на липса на политическа воля или на график, а просто на физическа, географска и инфраструктурна действителност ", съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто по-рано през днешния ден.

Кулеба пък приветства предлагането на Европейска комисия още предната нощ и съобщи, че " времето на половинчатите наказания е завършило ". Той разкритикува и " неуместната обстановка ", в която Европейски Съюз постанова наказания на Русия, а в същото време продължава да заплаща на Москва за газа и петрола.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР