Страните от Европейския съюз (ЕС) трябва да са готови да

...
Страните от Европейския съюз (ЕС) трябва да са готови да
Коментари Харесай

Страните от ЕС призовани да бъдат готови за налагане на допълнителни органичения заради щама Омикрон

Страните от Европейския съюз (ЕС) би трябвало да са подготвени да наложат всевъзможни спомагателни ограничавания поради  разпространението на новия вариант на ковид - Омикром. С такв апел излезе Европейската комисия, представена от ТАСС.

Европейска комисия акцентира, че страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да продължат да ползват взаимна тактика за ограничение на влизането на тяхна територия, с цел да предотвратят увеличение на броя на случаите на COVID-19. Единната европейска общественост беше посъветвана още да преразглежда ограничаващите ограничения всеки ден, като вземе поради епидемиологичната обстановка.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пък насочи зов ЕС да разиска и задължителна ваксинация против коронавирусната зараза, добавя  ТАСС.

" Да, има доста дребни деца или хора със специфични здравословни проблеми, които не могат да бъдат имунизирани, само че голямото болшинство може. Затова считам, че би било разбираемо и обикновено да обсъдим въпроса за наложителната имунизация в Европейски Съюз “, съобщи на конференция в Брюксел днес ръководителят на Европейска комисия.

Експлозивно повишаване на заболеваемостта от ковид, породена от новия вариант Омикрон се следи в Република Южна Африка. Това заяви в изявление за ТАСС практикуващ доктор от Йоханесбург и член на борда на Южноафриканската здравна асоциация в провинция Гаутенг доктор Франкиш.

„ Има доста огромен поток от нови пациенти, които са диагностицирани с ковид. Всичко подсказва, че ще има мощна вълна. Сред болните има доста деца “, споделя лекарят пред организацията. Той означи, че все още всички пациенти с новия вариант имат леки признаци, което разрешава да бъдат най-вече на домашно лекуване.

„ Тази обстановка обаче може да се промени, защото сме единствено в самото начало на нова вълна и няма задоволително научни данни за особеностите на влияние на този вариант върху човешкия организъм “, добави Франкиш. Учените към момента не знаят дали Омикрон е по-опасен от  Делта разновидността или  или не.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР