Страните от Европа е необходимо да се подготвят за завръщането

...
Страните от Европа е необходимо да се подготвят за завръщането
Коментари Харесай

СЗО алармира: Европа да е нащрек за втора вълна на COVID-19

Страните от Европа е належащо да се приготвят за завръщането на ковид. Това предупхреди шефът на Европейското районно бюро на Световната здравна организация Ханс Клюге, представен от ТАСС.
На брифинг в Копенхаген експертът посочи, че би трябвало да се употребява всяка опция за подготовка за посрещането на втора вълна на болестта. Това трябвало да стане както в нашите системи за оказване на помощ в изключителни обстановки, по този начин и в системите за оказване на планова здравна помощ.
"С други думи, би трябвало да се надяваме на най-хубавото, само че да бъдем готови и за най-лошото - завръщането на COVID-19 ", акцентира Клюге. Според него коронавирусът може да обхване още веднъж цели страни, райони, градове и обособени области. Резултатите от това, което ни следва, са директно подвластни от подхванатите в сегашния миг ограничения, счита той.
Според Клюге епидемията от COVID-19 продължава да се намира в дейна фаза в доста страни по света. Медицинските служби не би трябвало да отслабват своята зоркост след възвръщането към естествения живот.
Необходимо е да бъде продължено наблюдението на епидемиологичната конюнктура, да бъдат навреме откривани случаите на COVID-19, да продължи тестването и следенето на контактите на инфектираните. По този метод ще се избегне въвеждането в околните седмици и месеци на нови карантинни ограничения, дебело акцентират от СЗО.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР