Страните от Евразийския икономически съюз и Сърбия подписаха днес споразумение

...
Страните от Евразийския икономически съюз и Сърбия подписаха днес споразумение
Коментари Харесай

Сърбия подписа с Евразийския икономически съюз, правят зона за свободна търговия

Страните от Евразийския стопански съюз и Сърбия подписаха през днешния ден съглашение за основаване на зона за свободна търговия, заяви ТАСС.

Споразумението бе подписано в границите на съвещанието на Евразийския междуправителствен съвет в Москва с присъединяване на министър председателите на Русия и Сърбия Дмитрий Медведев и Ана Бърнабич, както и министър председателите на останалите членки на ЕАИС - Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан.

Новото комерсиално съглашение освен изцяло хармонизира изискванията за търговия на Беларус, Казахстан и Русия със Сърбия, с която те към този момент имат двустранни договорености за свободна търговия, само че и основава подобен режим за арменските и киргизстанските артикули, за които до момента нямаше преференции за достъп до сръбския пазар, заяви пресслужбата на съветското държавно управление.

Постигнатите договорености съдържат стопански изгоди за страните от ЕАИС и Сърбия както в краткосрочна, по този начин и в средносрочна вероятност по отношение на реализирането на опциите за експорт в изискванията на разширение на обсега на режима на свободна търговия.

Заместник ръководителят на съветската държавна администрация Сергей Приходко сподели по-рано пред публицисти, че подписването на съглашението няма да нанесе вреди на ползите на Европейски Съюз.

Serbian Prime Minister Ana Brnabic signed a free trade deal with the Russian-led Eurasian Economic Union in Moscow, after the EU warned that it will closely monitor such relations, as Serbia is a candidate for joining the bloc.https://t.co/O3DagSaZcZ
— Balkan Insight (@BalkanInsight) October 25, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР