Страните от ЕС подкрепиха инициативата на Г-7 за ценови таван

...
Страните от ЕС подкрепиха инициативата на Г-7 за ценови таван
Коментари Харесай

ЕС ще наложи таван на цената на руския петрол за трети страни

Страните от Европейски Съюз поддържаха самодейността на Г-7 за ценови таван при доставки на съветски нефт от локални компании. Максималната стойност следва да бъде избрана. Вашингтон не желае да изхвърли съветския нефт от международните пазари, а да окаже напън върху цената му.
Страните от Европейски Съюз официално се договориха да наложат таван на цената на съветския нефт, доставян за трети страни, като част от нов пакет наказания в отговор на. Инициативата беше подета от Съединени американски щати във формата. Стойността на горната граница обаче е в развой на договаряния сред сътрудниците, тъй че точните параметри не са част от решението на Европейски Съюз и за тях още веднъж ще би трябвало да се търси единодушие сред всички страни в блока.

Споразумението включва ограничения за намаляване на въздействието, което глобите ще имат върху страните с огромни корабни промишлености като Гърция, Кипър и Малта, заяви Bloomberg, цитирайки източници, осведомени с процеса. Трите страни се притесняват, че в случай че се забрани на европейските компании да транспортират съветски нефт над избрана цена, това би било в ущърб на техните стопански системи, а други страни, които не са приели механизма, могат да заемат тяхното място в бизнеса. Дипломати показаха опасения и дали всички страни от Г-7 биха ползвали решението еднообразно прецизно.
Реклама
При определянето на точните параметри за оптималната цена на съветския нефт Европейски Съюз ще вземе поради успеваемостта на мярката, интернационалния отговор и въздействието върху стопанските системи на страните от съюза. Ако следствията бъдат оценени като прекомерно отрицателни, е допустимо на идващия стадий от договарянията някоя от страните да наложи несъгласие, признават дипломати.
Някои решения ще би трябвало да бъдат пренастроени
През юни Европейски Съюз наложи ембарго върху съветския нефт, доставян по море, което влиза в действие от 5 декември, а от същата дата ще бъде неразрешено застраховането на товари с съветски нефт. Сега съюзът ще би трябвало да направи някои промени: да одобри изключение от възбраната за обезпечаване на доставките, да ограничи доставчиците от Европейски Съюз да транспортират суровината на цена над съответна граница, както и да дефинира нейното равнище в съгласуваност с Г-7.

Вашингтон се пробва да прокара таван на интернационалните цени на петрола, с цел да ограничи приходите на Кремъл от продажби на суровината, като в същото време избегне нейното повишаване. Идеята е да се фиксира оптималната цена, на която доставчиците да могат законно да транспортират съветски нефт, като застраховането до тази сума също ще е разрешено. Г-7 се надява и други страни да се причислят към системата, с цел да бъде тя ефикасна, въпреки към този момент единствено Австралия да е изразила подготвеност за това, а включването на Индия, Китай и други огромни купувачи е малко евентуално. Архитектите на мярката обаче считат, че тя ще намали цената, която други страни са склонни да заплащат за съветската суровина. Страните от Г-7, които утвърдиха ценовия таван предишния месец, се надяват съглашението да бъде финализирано преди 5 декември.

Мярката ще даде преимущество на купувачите да получат по-добри цени, сподели пред Reuters Бен Харис, помощник-секретар по икономическата политика в Министерството на финансите на Съединени американски щати. Целта е да се резервира търговията с съветски нефт, само че на по-ниски цени. " Искаме да осигурим стопански тласъци за Русия да продължи да създава ", по тази причина добивите с високи разноски ще се вземат като насочна точка, разяснява Харис.
Реклама
По-рано Русия заплаши, че ще спре да продава нефт на страните, които поддържат въвеждането на таван на цените. Москва предизвести, че налагането на предел ще докара до дестабилизация на пазара.
Осмият пакет
Очакванията към водачите на Европейски Съюз за налагане на нови наказания, откакто Русия анексира четири украински района посредством мними референдуми, се материализираха след към седмица договаряния и се чака да влязат в действие през идващите дни. Последният, осми, пакет от наказателни ограничения на блока уголемява възбраната за импорт на артикули, в това число артикули от стомана, и ще забрани даването на ИТ, инженерни и правни услуги на съветски субекти, заяви чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз. По-широкият пакет от наказания ще бъде ориентиран към редица физически и юридически лица, в това число висши държавни чиновници и хора, забъркани в организирането на референдумите. Той също по този начин ще ограничи достъпа до авиационни продукти, електронни съставни елементи и избрани химически субстанции, с цел да лиши съветската войска от значими технологии. | Ambassadors reached a political agreement on new sanctions against Russia - a strong EU response to Putin`s illegal annexation of
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР