Страните от ЕС не успяха да постигнат съгласие по деветия

...
Страните от ЕС не успяха да постигнат съгласие по деветия
Коментари Харесай

В ЕС все още няма съгласие за нови санкции срещу Русия

Страните от Европейски Съюз не съумяха да реализират единодушие по деветия пакет от наказания против Руската федерация до срещата на външните министри в Брюксел, различията остават. Както съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел в понеделник при идването си на съвещание на Съвета на Европейски Съюз на равнище външни министри, полемиката на ръководителите на отдели за глобите ще бъде доста сложна, предава ТАСС .

" Тази среща на Съвета на Европейски Съюз ще бъде доста дълга и сложна. Имаме на дневен ред наказания против Русия, деветият пакет, към момента не сме постигнали съглашение. Все още би трябвало да се споразумеем по редица въпроси. Може би това ще бъде до края на деня може би ще останат въпроси след днешната среща. Няма да е елементарно, тъй като има разнообразни гледни точки ", съобщи той.

" Трябва да разберете, че когато ръководителят на Европейската комисия [Урсула фон дер Лайен] и аз изразихме [6 декември] оферти за наказания, това бяха единствено оферти, само че решенията се вземат от Съвета на Европейски Съюз и там 27 министри имат разнообразни подходи “, продължи Борел.

Според замисъла на Европейската комисия до 200 лица, компании и организации, в това число три банки, предприятия от военно-промишления комплекс, енергийния комплекс и минната промишленост, би трябвало да бъдат включени в черния лист по 9-ия пакет от наказания. Освен това Европейски Съюз има намерение да забрани излъчването на четири съветски телевизионни канала на своя територия. Европейската комисия не разкрива имена и имена на компании, до момента в който глобите не бъдат утвърдени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР