Страните от ЕС не трябва да провокират Путин, защото той

...
Страните от ЕС не трябва да провокират Путин, защото той
Коментари Харесай

Борел: ЕС да не провокира Путин, защото може да нападне страна от НАТО

Страните от Европейски Съюз не би трябвало да предизвикат Путин, тъй като той може да разшири военната си активност, като нападна една от страните-членки на НАТО. Това заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в изявление за CNN Turk.

„ От една страна, ние се опитваме да подкрепим Украйна, въпреки това, ние се опитваме да предотвратим огромна война. Никой не би трябвало да предизвика Путин. Защото може да разшири военните си действия. Може да е против страна-член на НАТО или друга. И за това има съществени опасения. Путин ще продължи да нападна, и ние би трябвало да изолираме Русия от интернационалната общественост, би трябвало да подкрепим Украйна ", сподели Борел.

Той разяснява и молбата на Украйна за участие в Европейски Съюз, като сподели, че де факто процесът на приемане на Украйна към този момент е стартиран.

" Украйна изиска участие и ние незабавно отговорихме позитивно. Да, ние споделяме, че Украйна принадлежи към европейското семейство. Това е явен факт - както географски, по този начин и исторически. Да, има някои процедури (за приемане на участие в ЕС), само че ние започнахме този развой ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР