Страните от ЕС, начело с Белгия и Люксембург, са замразили

...
Страните от ЕС, начело с Белгия и Люксембург, са замразили
Коментари Харесай

Руски активи за 19 млрд. евро са замразени в ЕС заради войната в Украйна

Страните от Европейски Съюз, отпред с Белгия и Люксембург, са замразили активи на стойност 18,9 милиарда евро, принадлежащи на съветски олигарси и юридически лица, наранени от глобите поради войната в Украйна, оповестиха от Брюксел.

Белгия е отпред с блокирани 3,5 милиарда евро, следвана от Люксембург с 2,5 милиарда евро , Италия с 2,3 милиарда евро и Германия с 2,2 милиарда евро, съгласно статистически данни на Европейски Съюз, видени от Агенция Франс Прес.

Ирландия, Австрия, Франция и Испания са другите членове на блока от 27 страни, които са замразили по над 1 милиарда евро, съгласно данните, декларирани до 25 ноември.

Европейският съюз наложи многократни талази от невиждани наказания против съветската стопанска система, откогато Москва стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари.

Докато някои страни от Европейски Съюз са съобщили за огромни суми, които са обект на наказания, други изостават доста.

Малта, страна, която ползва противоречива скица за " златен паспорт " за богати вложители, в това число руснаци, е в д ъното на листата с блокирани 146 558 евро.

Гърция е на предпоследно място с 212 201 евро.

Общо 1241 физически и 118 юридически лица са обект на заледяване на активи и възбрана за влизане в Европейския съюз поради ролята им в спора в Украйна.

В четвъртък изпълнителният орган на блока изпрати писмо до държавите-членки, с цел да им подсети, че замразяването на активите на глобените физически и юридически лица е наложително, както и даването на данни за тях.

" Въпреки това предоставената информация и честотата на актуализациите остават неравномерни в обособените държави-членки ", се споделя в писмото. " Това подкопава груповите ни старания. "

В момента Европейският съюз обмисля оферти за методите за потребление на замразените съветски активи, с цел да се подкрепи заплащането на възобновяване на Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР