Страните от ЕС днес включиха военните крила на Хамас и

...
Страните от ЕС днес включиха военните крила на Хамас и
Коментари Харесай

ЕС и САЩ наложиха санкции срещу военното крило Хамас

Страните от Европейски Съюз през днешния ден включиха военните крила на " Хамас " и палестинския " Ислямски джихад " в листата със наказания за нарушавания на човешките права поради всеобщите случаи на полово принуждение и принуждение, учредено на пола, при офанзивите против Израел от 7 октомври, съобщи Ройтерс.

Същевременно Съединени американски щати постановиха наказания против представител " Хамас " и ръководителите на звеното за дронове в палестинската формация. 

Санкциите на Брюксел включват заледяване на активите на Бригадите " Изедин Ал Касам " – военното крило на палестинската ислямистка формация " Хамас ", елитните ѝ сили " Нухба ", както и на въоръжено крило на " Ислямски джихад " - Бригадите " Ал Кудс ". Налага се и възбрана за директно и непряко финансиране на радикалните групировки, както възбрана за влизането им в Европейски Съюз. 

Европейски Съюз към този момент е признал " Хамас " и " Ислямски джихад " за терористични организации, напомня Ройтерс. 

Американското министерство на финансите през днешния ден съобщи, че постанова наказания на представителя на бригадите " Изедин Ал Касам " и на ръководителите на звеното за дронове в групировката.

Санкциите на Съединени американски щати са ориентирани против Худайфа Самир Абдала ал Кахлут, прочут още като Абу Убайда, който е представител военното крило на " Хамас " в Газа най-малко от 2007 година насам.

В черния лист са добавени и Уилям Абу Шанаб, пълководец на основаното в Ливан поделение " Ал Шимали ", Бараа Хасан Фархат, асистент на Абу Шанаб, пълководец на подразделението " Ал Шимали ", и Халил Мохамед Азам - чиновник на разузнаването.

Санкциите включват заледяване на активи на територията на Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция.  

" Министерството на финансите, в съгласуваност с нашите съдружници и сътрудници, ще продължи да преследва мрежите за подкрепяне на " Хамас ", където и да работят те, в това число в киберпространството ", съобщи Брайън Нелсън, заместник-министър на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР