Страните от БРИКС взеха решение да се разширят. Те решиха

...
Страните от БРИКС взеха решение да се разширят. Те решиха
Коментари Харесай

БРИКС се разширява с още шест държави

Страните от БРИКС взеха решение да се разширят. Те взеха решение на 1 януари 2024 година да бъдат признати шест нови страни, заяви президентът на Южна Африка като хазаин на срещата на върха на БРИКС. Сред тях са Иран и Саудитска Арабия.

Групата е решила да предложения Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства за " пълноправни членове " на БРИКС, съобщи президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса на срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург. Приемането на новите членове ще влезе в действие на 1 януари 2024 година Още през вчерашния ден той съобщи, че групата страни, която понастоящем включва Китай, Русия, Индия, Бразилия и Южна Африка, желае да се разшири, с цел да придобие световно въздействие. „ Постигнахме единодушие по въпроса за разширението “, съобщи в сряда външният министър на Южна Африка Наледи Пандор пред радио Ubuntu, станция на южноафриканското външно министерство. Китай и Русия желаят да основат организация в контраст на Запада, до момента в който Бразилия пък се бори за отменяне на въздействието на огромните западни индустриални страни Г-7.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР