Страните от БРИКС поискаха от специализираната банка в рамките на

...
Страните от БРИКС поискаха от специализираната банка в рамките на
Коментари Харесай

БРИКС: Новата валута като спасение от икономическите санкции

Страните от БРИКС желаеха от профилираната банка в границите на техния блок да предложи насоки за въвеждането на евентуална нова обща валута.

Тази валута освен ще служи като средство за продан, само че и ще обезпечава отбрана на страните членки против неподходящите последствия от глобите, като да вземем за пример тези, наложени на Русия.

На срещата, извършена в Кейптаун, външните министри на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка разискаха тактики за усилване на световното въздействие на блока и оборване на господстващото състояние на Съединените щати.

Въпреки че не бяха реализирани дефинитивни изводи, различните валути се трансфораха в съществена тематика на разискване.

Страните от БРИКС се стремят да се предпазят от едностранни наказания, които имат непредвидени последствия за страни, които не са директно ангажирани с проблемите, довели до тези наказания.

Наледи Пандор, министър на интернационалните връзки на Южна Африка, посочи тази цел по време на брифинг за пресата след срещата. Въпреки че тя не загатна категорично Русия, страната е подложена на огромни наказания от страна на западните сили поради дейностите на президента Владимир Путин в Украйна.

Длъжностни лица в Новата банка за развиване (NDB), със седалище в Шанхай и основана от страните от БРИКС, сега изследват оферти, свързани с новата валута.

Блокът ще разчита на техните насоки за оформяне на бъдещите модели, както съобщи министър Пандор, без да даде повече детайлности по въпроса.

В последно време, разширението на съюза също е много коментирана тематика. Освен това много страни подадоха заявките си публично и импровизирано

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР