Страните от БРИКС, Китай и Русия, укрепват нови съюзи, за

...
Страните от БРИКС, Китай и Русия, укрепват нови съюзи, за
Коментари Харесай

БРИКС: Русия и Китай с важно “съобщение” за Запада

Страните от БРИКС, Китай и Русия, укрепват нови съюзи, с цел да се застъпят за многополюсен световен пейзаж, който се отклонява от мощно насочената към Съединени американски щати финансова система.

Във вторник съветският външен министър Сергей Лавров взе участие в полемики с китайския президент Си Дзинпин, с цел да изследва опциите за поощряване на тези нови финансови парадигми.

И Китай, и Русия, като членове на БРИКС, са поели ангажимент да отстояват правилата на многополюсния свят и да популяризират тази идеология измежду нововъзникващите стопански системи. Същността на многополюсния свят, както е обрисувана от БРИКС, включва понижаване на зависимостта от щатския $ при транзакциите и прекосяване към потребление на локални валути в търговията.

Подчертавайки налагането на “незаконни наказания ” от страна на Съединени американски щати на Китай и Русия, страните от БРИКС в този момент се приготвят да основат рамка за съдействие посредством алианса, с цел да насърчат идеята на многополюсния свят. Целта е да се преразгледа структурата на световното ръководство, като се обединят разрастващите се страни против икономическите наказания на Съединени американски щати.

БРИКС има за цел да ускори двустранните разговори и да укрепи многостранното стратегическо съдействие с разрастващите се страни, които са склонни да употребяват локални валути. По време на дипломатическите си обиколки в Азия, Латинска Америка и Африка Китай и Русия интензивно се застъпват за дедоларизацията и насърчаването на стратегия за многополюсен свят.

[readmoer id= ”106544″]

означи Си Дзинпин.

Въпреки това възприемането на концепцията за многополюсния свят от други разрастващи се страни остава нестабилно. Докато БРИКС е основател на програмата за дедоларизация, концепцията за многополюсен свят последователно набира скорост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР