Страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна

...
Страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна
Коментари Харесай

БРИКС подготвя своя криптовалута, прави фонд за облигации

Страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) ще основат фонд за облигации в национални валути, се показва в декларация, призната от петте страни по време на срещата на високо ниво в китайския град Сямън.

" Съгласихме се да насърчаваме развиването на локалните пазари на облигации в локална валута. Имаме за цел да допринесем за стабилността на вложенията в страните от блока, насърчаването на развиването на националните и районните пазари на облигации, в това число посредством увеличение на задграничния частен капитал и възстановяване на финансовата непоклатимост ", написа в документа, представен от ТАСС.

Финансовият комитет на БРИКС разиска също опцията за основаване и на криптовалута на организацията, заяви ръководителят на Руския фонд за директни вложения (RFPI) Кирил Дмитриев. По неговите думи, концепцията е да се сътвори различен платежен инструмент, който би могъл да размени $ в общността.

На срещата стана ясно, че ще бъде разисквана концепцията на Москва за основаване на обща платформа за енергийни проучвания.

БРИКС отхвърля всевъзможни форми на изолираност и протекционизъм, свързани с страните в блока, тъй като те биха навредили на световния стопански напредък.

Страните приканиха още за равно присъединяване на страните в ръководството на интернет. Според тях, структурите, които ръководят и контролират главните интернет запаси, би трябвало да станат по-представителни и всеобхватни, с цел да се подсигурява сигурността, мира и свободното шерване на информация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР