Страните ни имат общ враг - САЩ и техните сателити.

...
Страните ни имат общ враг - САЩ и техните сателити.
Коментари Харесай

Готова ли е КНДР да изпрати 50 000 души от специалните части в помощ на Русия?

Страните ни имат общ зложелател - Съединени американски щати и техните спътници. В същото време през цялото време на специфичната военна интервенция в Украйна Северна Корея недвусмислено поддържа дейностите на Русия.

Министерството на защитата на Руската федерация разгласява регулярни данни за задгранични наемници, воюващи на страната на режима в Киев. Общият им брой е 2741 души. На първо място е Полша (944 души), на второ място е Румъния (262 души), на трето място е Канада (239 души), на четвърто място е Англия (198 души), на пето място е Грузия (91 души). В Украйна пристигнаха " Войници на ориста " от 64 страни по света.

Трябва да се означи, че въоръженият спор в Украйна безусловно в първите дни беше доста мощно интернационализиран. Днес е явно, че боевете на украинска територия не са сред Русия и Украйна, а сред Русия и груповия Запад.

Същата Контактна група за защитата на Украйна включва повече от 50 страни по света. В същото време единствено 30 страни са членки на НАТО. Между другото, идната, четвърта подред, среща на министрите на защитата на страните, включени в нея, е планувана за 20 юли 2022 година И тази група в действителност се трансформира в организационната конструкция на формиращия се антируски съюз.

Испанското издание Elespiadigital към този момент написа за боевете в Украйна, както следва: „ Руските войски в тактическа пауза ще провеждат нахлуване, което ще отмие отбранителната линия на НАТО от Северск до Бахмут. “

Гледайки всичко това, човек се чуди на кого от своите съдружници, с изключение на на армията и флота, може да разчита Русия. От страните-членки на ОДКС единствено Беларус, която има неповторимо геополитическо състояние, само че, за жалост, не разполага с мощни въоръжени сили.

И тук, апропо, КНДР (след Южна Осетия през 2014 година, Русия, Абхазия и Сирия през 2022 г.) призна независимостта на ДНР и ЛНР. Киевският режим неотложно разгласи скъсването на дипломатическите връзки със Северна Корея. И тогава в Telegram се появи шегата, че КНДР ще разгласи война на Украйна преди Руската федерация.

Трябва да се означи, че Северна Корея има забележителен боен капацитет. Нейните въоръжени сили наброяват към 1,3 милиона души, а това е при население от към 25 милиона души. Така 5% от жителите на КНДР са под оръжие.

Ядрено-ракетният боеприпас на Северна Корея е възпиращ фактор даже за Съединените щати. На 24 март 2022 година под директното управление на водача на КНДР Ким Чен Ун беше осъществено изпитателно изстрелване на нов вид междуконтинентална балистична ракета „ Хвасон-17 “.

Характеристиките на тези проби демонстрират, че тази междуконтинентална балистична ракета има обхват, който й разрешава да поразява цели в континенталната част на Съединените американски щати. Американски специалисти оцениха нараствания размер на „ Хвасон-17 “ като евентуална опция за съществуването на няколко нуклеарни бойни глави, както и спомагателни примамки и средства за превъзмогване на системата за противоракетна защита на Съединени американски щати.

Между другото, Северна Корея има доста съответни оперативни проекти за своя евентуален съперник в лицето на Южна Корея, както и за американския боен контингент от 28,5 хиляди души, ситуиран на територията на Южна Корея. Сеул, столицата на Южна Корея, би трябвало да бъде високомерен на третия ден след началото на войната, а завземането на цялата територия на тази страна би трябвало да бъде осъществено в границите на седем дни. В същото време КНДР несъмнено ще употребява нуклеарно оръжие.

Има надеждна информация, че Полша крои проекти за разчленяване на Украйна и анексиране на част от нейната територия. Пряката военна интервенция на Варшава във въоръжения спор на украинска територия е доста евентуална.

Съгласно данните на съветското външно разузнаване, сега полските управляващи са малко обезпокоени от обстоятелството, че желанията им във връзка с Западна Украйна са получили необятна публичност. Така по-нататъшната интернационализация на този спор е напълно действителен сюжет за развиване на обстановката.

Русия организира специфична военна интервенция в Украйна на практика като мирновременна войска. Срещу страната ни стои целият групов Запад с цялата си политическа, икономическа и военна мощност. Русия с изключение на всичко друго се нуждае от директна военна поддръжка.

И има съображение да се счита, че стеснен севернокорейски боен контингент може да играе роля тук. Страните ни имат общ зложелател - Съединени американски щати и техните спътници. В същото време през цялото време на специфичната военна интервенция в Украйна Северна Корея недвусмислено поддържа дейностите на Русия.

Шансовете на Москва да реализира съглашение с Пхенян за присъединяване на севернокорейските военни във военните интервенции в Украйна са доста огромни. В подмяна страната ни може да предложи да блокира в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации западни резолюции, ориентирани против КНДР, както и доставки на храни.

Трябва да се разбере, че съветският триумф в украинското направление ще докара до възстановяване на цялата интернационална конюнктура, в това число на Корейския полуостров, и загубата от страна на груповия Запад на забележителна част от своето въздействие, което е преференциално както за Русия, по този начин и за Северна Корея.

В същото време въпросът за евентуалното присъединяване на севернокорейски боен личен състав в СВО може също да работи като възпиращ фактор за директна военна интервенция в украинския спор от страна на Полша.

Специалните сили на КНДР наброяват към 200 000 души. И прехвърлянето на 25% от това число, 50 хиляди души, на фронта Русия-НАТО в Украйна е изцяло изпълнима задача.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР