Страните не могат просто да поставят под ключ обществата си,

...
Страните не могат просто да поставят под ключ обществата си,
Коментари Харесай

СЗО: С тестове, а не с общества под ключ, ще се победи вирусът

Страните не могат просто да слагат под ключ обществата си, с цел да победят ковид, предизвести през днешния ден водещият специалист на Световната здравна организация (СЗО) по изключителните обстановки Майк Райън, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Трябва да бъдат взети повече ограничения за запазване на публичното здраве, с цел да се предотврати ново разпространяване на болестта по-късно, добави той.

Това, върху което в действителност би трябвало да концентрираме вниманието си, е да открием болните, тези които са носители на вируса, да ги изолираме, да открием контактните им лица и да изолираме и тях, сподели Райън в изявление за Би Би Си.

По думите му заплахата е, в случай че в този момент не бъдат наложени строги ограничения за запазване на публичното здраве, когато рестриктивните мерки върху напредването и обществените контакти бъдат вдигнати, заболяването още веднъж да набере мощ.

Голяма част от Европа и Съединени американски щати последваха образеца на Китай и други азиатски страни и вкараха драконовски ограничавания в битката с разпространяването на Ковид-19. На множеството чиновници бе предложено да работят от у дома, а учебни заведения, питейни заведения и заведения за хранене бяха затворени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР