Страните не могат просто да поставят под ключ обществата си,

...
Страните не могат просто да поставят под ключ обществата си,
Коментари Харесай

Експерт от СЗО призова за още мерки в борбата срещу инфекцията

Страните не могат просто да слагат под ключ обществата си, с цел да победят ковид, предизвести през днешния ден водещият специалист на Световната здравна организация (СЗО) по изключителните обстановки Майк Райън, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1886
"Трябва да бъдат взети повече ограничения за запазване на публичното здраве, с цел да се предотврати ново разпространяване на болестта, добави той. Това, върху което в действителност би трябвало да концентрираме вниманието си, е да открием болните, тези които са носители на вируса, да ги изолираме, да открием контактните им лица и да изолираме и тях ", сподели Райън.

Жертвите на ковид в Испания станаха 1720

По думите му заплахата е, в случай че в този момент не бъдат наложени строги ограничения за запазване на публичното здраве, когато рестриктивните мерки върху напредването и обществените контакти бъдат вдигнати, заболяването още веднъж да набере мощ.

Голяма част от Европа и Съединени американски щати последваха образеца на Китай и други азиатски страни и вкараха драконовски ограничавания в битката с разпространяването на болестта. На множеството чиновници бе предложено да работят от у дома, а учебни заведения, питейни заведения и заведения за хранене бяха затворени.

Заразените с ковид в международен мащаб надвишиха 300 000

Според Райън образец на Китай, Сингапур и Южна Корея, които съчетаха рестриктивните мерки със строги ограничения за подлагане на тест за ковид на всеки хипотетичен преносител, са модел, който Европа би могла да следва. "След като един път спрем предаването, би трябвало да тръгнем след самия вирус. Трябва да се борим с вируса ", добави специалистът.

По думите на Райън сега се създават няколко ваксини, само че тествания са почнали единствено в Съединени американски щати. Според него ще мине най-малко година, до момента в който бъде несъмнено, че имунизациите са безвредни.

Към този миг инфектираните в международен мащаб хора са били над 315 000, умрелите повече от 13 000, а излекуваните към 95 000.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1886  Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци Китай инжектира първата ваксина против COVID-19 на доброволци  Младоженци си споделиха заветното Младоженци си споделиха заветното " Да " с защитни маски  Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час Заради неприятна дисциплинираност Сърбия стегна полицейския час
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР