Страните, които са членки на създадената към ООН Международна морска

...
Страните, които са членки на създадената към ООН Международна морска
Коментари Харесай

Корабната индустрия се разбра за нулеви емисии в корабоплаването до 2050 г.

Страните, които са членки на основаната към Организация на обединените нации Международна морска организация (International Maritime Organization - IMO), одобриха тактика, обвързвана с отделяните парникови газове (ПГ) в корабоплаването, което слага като цел достигането на нулеви чисти излъчвания " до или към 2050 година ", съобщи Ройтерс. Агенцията показва, че договарянията по тематиката в Лондон, където е основана организацията, са траяли няколко дни.

Постигнато е било и единодушие за набелязване на " индикативни контролни точки " за понижаване на общите годишни излъчвания на парникови газове от интернационалното мореплаване с минимум 20 на 100, само че със блян за спад с 30 на 100 до 2030 година спрямо 2008 година, както и за понижаване на общите годишни излъчвания на парникови газове с минимум 70 на 100, стремейки се за намаляване от 80 на 100 към 2040 година спрямо 2008 година

" Съгласуваното равнище е надалеч от това, което е належащо, с цел да сме сигурни, че равнището на световното стопляне ще се задържи в границите на 1,5 градуса по Целзий “, съобщи Джон Магс, президент на Коалицията за чисто мореплаване (Clean Shipping Coalition), написа Българска телеграфна агенция.

Корабоплавателната промишленост, посредством която се реализират към 90 на 100 от международната търговия, е виновна за близо 3 на 100 от международните излъчвания на въглероден диоксид. Тя обаче е подложена на мощен напън от еколози и вложители да предприеме по-конкретни дейности за декарбонизацията си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР