Страните членки (Съветът) на ЕС ще създадат нов санкционен режим,

...
Страните членки (Съветът) на ЕС ще създадат нов санкционен режим,
Коментари Харесай

ЕС готви нов санкционен режим Навални – специално срещу Русия

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз ще основат нов санкционен режим, който ще бъде ориентиран особено против Русия и ще носи името на Алексей Навални.

Това обявиха особено за Клуб Z дипломатически източници в Брюксел.

Така те опровергаха висшия представител на Съюза за външната политика и сигурността Жозеп Борел. Преди месец той съобщи, че на името на Навални ще бъде наименуван съществуващият в този момент Глобален санкционен режим на Европейски Съюз за нарушение на човешките права. Според нашите събеседници обаче е станало комплициране. Изказването е направено напълно скоро след гибелта на опозиционера на 16 февруари и моментът е бил доста прочувствен. Източниците ни потвърдиха, че става дума за обособен режим, друг от съществуващия сега. Но фокусът му ще бъде също върху правата на индивида.

Дипломатите чакат външните министри на страните членки на договорят наказания против хората, забъркани в издевателството и гибелта на Алексей Навални. Това би трябвало да стане на 18 март, когато в Брюксел ще се състои Съвет „ Външни работи “.

Събеседниците ни обаче отхвърлиха да назоват имена. Те се мотивираха с това, че ограниченията включват заледяване на сметки и активи. Ако имената бъдат разгласени, взетите на мушка ще могат да изтеглят или трансферират парите си.

Съветът към този момент работи по нов, 14-и пакет от наказания против Русия поради войната в Украйна, оповестиха източниците на Клуб Z. Те би трябвало да включват ограничения против заобикалянето на ограничаващите ограничения. Такива ограничения има и в последните два пакета – 12-ия и 13-ия.

Целта на новите ограничения ще бъде по-специално подкопаване на режима на Владимир Путин и на способността му да води войната против Украйна, както и изолацията му от политическа и икономическа позиция.

Същевременно на Съвет „ Външни работи “ в понеделник ще бъдат контрактувани наказания против „ Хамас “ и против еврейски заселници екстремисти на Западния бряг.

Палестинската формация ще бъде глобена поради полово принуждение от страна на нейни бойци по време и след терористичната офанзива против Израел на 7 октомври 2023 година

Мерките против избрани заселници ще бъдат наложени поради нападенията им против мирни палестински поданици.

Вече има реализирано съглашение, нито една страна не е срещу, споделиха дипломатите. До скоро Унгария се противопоставяше на глобите против еврейските заселници екстремисти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР