Страните членки (Съветът) на ЕС приеха днес регламент, удължаващ с

...
Страните членки (Съветът) на ЕС приеха днес регламент, удължаващ с
Коментари Харесай

Окончателно – още година безмитен внос от Украйна в ЕС

Страните членки (Съветът) на Европейски Съюз одобриха през днешния ден правилник, удължаващ с още една година анулацията на всички мита, квота и защитни търговски ограничения върху вноса от Украйна.

От регламента излиза наяве, че страните не могат да постановат едностранни ограничения.

Мярката влиза в действие на 6 юни и ще бъде в действие до юни 2024 година Тя има за цел да помогне на украинската стопанска система в миг, в който страната продължава да се бори с съветската експанзия.

Регламентът визира следните сфери:

• Всички неплатени мита, планувани в Споразумението за асоцииране сред Европейски Съюз и Украйна, по силата на което се основава необятна и всеобхватна зона за свободна търговия. Става дума за две категории артикули – плодове и зеленчуци, индивид на  системата за входни цени, и селскостопански артикули и модифицирани такива, индивид на митническа квота;

• Събирането на антидъмпингови мита върху вноса от Украйна от датата на влизане в действие на този регламент;

• Прилагането на общите правила (предпазните клаузи) върху вноса с генезис Украйна. Това значи, че обособените страни членки не могат да постановат едностранни ограничения.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР