Страните членки на НАТО са склонни към вариант за удължаване

...
Страните членки на НАТО са склонни към вариант за удължаване
Коментари Харесай

Членове на НАТО искат удължаване на мандата на Столтенберг заради спорове за наследника му

Страните членки на НАТО са склонни към вид за удължение на мандата на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг поради компликациите, зародили при съгласуването на кандидатурата на неговия правоприемник. Това оповестява английският вестник Financial Times /FT/, базирайки се на свои източници.

„ В ползите на приемствеността, това има смисъл “, споделя почитан западен посланик, който е разискал със Столтенберг опцията за удължение на мандата му до 30 септември. „ Той ще го направи. Той е човек с възприятие за дълг “, споделя източникът на вестника. Изданието оповестява, че удължаването на пълномощията на Столтенберг може да бъде кратковременен компромисен вид за страните-членки на НАТО, до момента в който неговият правоприемник не бъде определен още през идната година.

Както отбелязва вестникът, опцията за продължение на пълномощията на сегашния общоприет секретар на алианса е зародила заради обстоятелството, че двамата съществени претенденти за поста на новия началник на военния блок - датският министър председател Мете Фредериксен и английският министър на защитата Бен Уолъс - не могат да получи единомислеща поддръжка измежду членовете на алианса. Според изданието няколко страни от алианса са за назначението на жена за първи път на поста общоприет секретар на НАТО, до момента в който други биха желали да видят представител на Източна Европа отпред на алианса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР