Страните членки на НАТО правят всичко възможно, за да удължат

...
Страните членки на НАТО правят всичко възможно, за да удължат
Коментари Харесай

Захарова: НАТО удължава активната фаза на военните действия, като увеличава доставките на оръжия

Страните членки на НАТО вършат всичко допустимо, с цел да удължат дейната фаза на специфичната интервенция в Украйна, увеличавайки доставките на военно съоръжение и оръжия, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова на брифинг в сряда, представена от ТАСС.

" Противно на изказванията, че военните дейности в Украйна би трябвало да приключат допустимо най-скоро, страните от НАТО вършат всичко, с цел да удължат дейната фаза на интервенцията. Какво имам поради - те усилват доставките на военна техника, оръжия, муниции и подтикват режима в Киев да продължи експанзията против ДНР и ЛНР и към нови неонацистки военни закононарушения ", сподели тя.

Захарова съобщи, че от началото на съветската специфична военна интервенция украинските управляващи са привлекли към 7000 задгранични наемници от 63 страни.

" От началото на специфичната военна интервенция режимът в Киев притегли в Украйна, съгласно отворени данни, към 7000 задгранични наемници от 63 страни ", сподели тя.

Според Захарова най-вече от тях са жители на Полша, Съединени американски щати, Канада, Румъния, Англия и Грузия. " В хода на военните дейности броят на задграничните бойци понижава. Руските въоръжени сили към този момент са унищожили към хиляда наемници. Още към хиляда отхвърлиха да вземат участие във военни дейности и се върнаха в предходните си места за екстремистка дислокация ", продължи тя. " Препоръчваме на останалите към 5 хиляди, почти 4800 души, да последват образеца на своите приятели по злощастие и също да се върнат в своите страни. "

Дипломатът напомни, че съгласно нормите на интернационалното филантропично право задграничните наемници нямат статут на бойци и не могат да разчитат на подобаваща правна отбрана. " Вместо лесни пари, тях ги чака наказателна отговорност и дълги периоди на отнемане от независимост ", добави формалният представител на съветското външно министерство.

Припомняме, че Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи тази нощ, че Украйна е получила изтребители, като не посочи какъв брой са и от коя страна са изпратени.

Съобщението идва седмица, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи пакет от военна помощ от 800 милиона $ за Киев, в това число по-тежко съоръжение като гаубици, на фона на ескалиращите боеве в Източна Украйна.

Говорейки по време на визитата си този месец в Киев, министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън " акцентира сериозната потребност от спомагателна военна поддръжка за Украйна в лицето на огромната съветска атака в Донбас и продължаващи офанзиви в други елементи на страната ", сподели Даунинг стрийт.

Първите колета от последния пакет за военна помощ на Съединени американски щати към този момент дойдоха до границите на Украйна, като американските медии оповестиха във вторник, че Вашингтон към този момент работи за утвърждение на нов пакет от 800 милиона $ за Киев.

Планирано е бойците на НАТО да обучат украинските си сътрудници да употребяват новодоставените съвременни гаубици.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР