Страните-членки на НАТО обещаха да доставят на Украйна един милион

...
Страните-членки на НАТО обещаха да доставят на Украйна един милион
Коментари Харесай

НАТО осигурява един милион дрона на Украйна

Страните-членки на НАТО дадоха обещание да доставят на Украйна един милион дрона . Това решение беше взето след двудневни договаряния - първо във формата " Рамщайн ", а по-късно във формата на Съвета Украйна-НАТО, оповестява кореспондентът на украинското издание " Европейская истина " в Брюксел.

" През последните няколко дни видяхме нови задължения от страна на съдружниците да оказват помощ на Украйна ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Столтенберг означи, че Алиансът е съвсем извънреден снабдител на военна помощ за Украйна.

" Заедно членовете на НАТО дават повече от 99% от военната помощ ", сподели той, като изключително акцентира, че в тази ситуация с доставките на безпилотни самолети за Украйна не Съединени американски щати, а европейските страни поемат водеща роля.

Англия и Латвия подписаха съглашение за взаимно водачество в  интернационална коалиция за произвеждане и доставка на дронове за въоръжените сили на Украйна, оповестява Би Би Си .

" Коалицията за дронове " към този момент включва осем страни - Англия, Латвия, Швеция, Дания, Германия, Литва, Естония и Холандия.

Предполага се, че обединението ще обезпечи на Киев непрекъснати доставки на модерни безпилотни самолети и по този метод ще ускори настъпателните качества на украинските въоръжени сили.

Англия съобщи в четвъртък, че ще достави още хиляди дронове на Украйна като част от пакета си за 200 милиона паунда (251 милиона долара) в интернационалните старания, които управлява взаимно с Латвия.

" Заедно (Обединеното кралство и Латвия) ще дадат на Украйна нужните качества, с цел да се отбрани и да завоюва тази война, с цел да подсигурява, че (руският президент Владимир) Путин ще се провали в своите противозаконни и безчовечен упоритости ", сподели английският министър на защитата Грант Шапс в изказване преди срещите със съдружниците в Брюксел и Мюнхен тази седмица.

Припомняме, че в сряда   и ще ускори нейните нападателни качества във войната против Русия, сподели нидерландският министър на защитата Кася Олонгрен.

Обещанието от Нидерландия идва в допълнение към изтребители F-16, артилерия, муниции и системи за противовъздушна защита, предоставени или обещани от кралството на Киев.

с огромен обхват на деяние, способни да нанасят дълбоки удари в Русия през 2024 година, и към този момент има до 10 компании, които работят по производството, сподели министърът на цифровите технологии на Украйна Михайло Фьодоров в изявление за Ройтерс в понеделник.

Работейки дружно, обединението ще може да отговори на изменящите се военновременни тактики на Киев.
 Камерън изиска Съединени американски щати да одобрят нова военна поддръжка за Украйна
Камерън изиска Съединени американски щати да одобрят нова военна поддръжка за Украйна

В публикация за американския политически новинарски уебсайт The Hill, той предизвести да не се демонстрира слабостта, проявена против Хитлер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР