Страните членки на ЕС ще отговорят твърдо и единно на

...
Страните членки на ЕС ще отговорят твърдо и единно на
Коментари Харесай

Меркел плаши САЩ със силен и решителен отговор

Страните членки на Европейски Съюз ще отговорят " твърдо и единно " на митата на Съединени американски щати върху стомана и алуминий против европейските производители. Това предизвести канцлерът на Германия Ангела Меркел, представена от Агенция Франс Прес.

" Искаме да бъдем изключени от тези мита ", които " не са в сходство " с разпоредбите на Световната комерсиална организация, сподели Меркел на взаимна конференция с португалския министър председател Антонио Коща в Лисабон.

Тя добави, че отговорът на Европейски Съюз също ще бъде " интелигентен и съдбоносен ".

По-рано беше обявено, че Съединени американски щати съвсем сигурно ще наложат наказателни търговски ограничения по отношение на вноса на алуминий и стомана от Европейски Съюз, което е в сходство с решението на Доналд Тръмп от март. Европейски Съюз и други шест страни бяха краткотрайно изключени от митата до 1 май, само че след това крайното решение беше отсрочено до 1 юни.

Днес комерсиалният министър на Съединени американски щати Уилбър Рос и комерсиалният представител Робърт Лайтхайзър са в Париж в опит да се реализира съглашение с сътрудниците им от Европейски Съюз и да се избегне допустима комерсиална война.

Междувременно немският външен министър Хайко Маас се разгласи против протекционизма в международната търговия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР