Страните членки на ЕС сами могат да финансират оградата по

...
Страните членки на ЕС сами могат да финансират оградата по
Коментари Харесай

ЕК: Страните членки на ЕС могат сами да финансират оградата по българо-турската граница

Страните членки на Европейски Съюз сами могат да финансират оградата по българо-турската граница, настояват източници от Европейската комисия, заяви БНР.

Така те поясняват думите " двустранно финансиране, в това число посредством доброволни механизми за взаимност " от писмото на председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен до европейските водачи от 26 януари. То бе във връзка планувания за 9 и 10 февруари специфичен Европейски съвет в Брюксел, който ще бъде отдаден на миграцията. В него фон дер Лайен акцентира, че българо-турската граница би трябвало да бъде приоритет в укрепването на основните външни граници на Европейски Съюз.

Ден по-късно от Комисията повториха добре известната позиция, че Брюксел " не финансира построяването на общоприета инфраструктура по границите си, която държи хора извън ".

Една страна членка може да подкрепи финансово друга за оградата, допълниха от Комисията. Това значи, че България може да бъде подкрепена от други страни от Общността, заинтригувани от построяването на оборудването.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР