Страните членки на ЕС са одобрили компромис с Европейския парламент

...
Страните членки на ЕС са одобрили компромис с Европейския парламент
Коментари Харесай

В ЕС постигнаха компромис за Северен поток – 2

Страните членки на Европейски Съюз са одобрили компромис с Европейския парламент и Европейската комисия за контролиране на газопровода " Северен поток - 2 " от Русия за Германия.

Това оповестиха източници пред немската медия ДПА.

Операторът на тръбата може да чака някои спомагателни регулации , само че планът, управителен от Газпром, не е под опасност.
 Съединени американски щати вършат всичко по силите си да блокират
Съединени американски щати вършат всичко по силите си да блокират " Северен поток-2 "

Вредял на Европа и насочвал пари към Русия

През предходната седмица Русия се разгласи срещу нови спънки пред строителството на газопровода, откакто Берлин реализира компромис с Франция и другите страни членки за стягане на регулациите.

" Северен поток - 2 ", който ще минава по дъното на Балтийско море, ще доставя 55 милиарда кубични метра съветски природен газ на Германия всяка година.

Критици сигнализират, че тръбата ще усили зависимостта на Европа от Русия. Поддръжниците на плана пък твърдят, че тръбата е нужна за гарантиране на енергийните доставки на фона на спада на производството на газ в Европейски Съюз.

Съгласно компромиса ще бъде променена инструкция на Европейски Съюз, с цел да се разреши на Европейската комисия да има по-голям надзор над газопроводите , в това число и над германско-руския план. Това значи, че Европейският съюз може да ползва по-последователно вътрешните си правила на газовия пазар що се отнася до газопроводи до и от страни, които не членуват в Европейски Съюз. Също се изисква от страните членки да търсят утвърждението на Европейски Съюз , когато договарят за промени в газови съглашения с нечленуващи страни в Общността при положение, че разпоредбите на Европейски Съюз са наранени.
 В Европейски Съюз се договориха за стягане на регулациите за
В Европейски Съюз се договориха за стягане на регулациите за " Северен поток-2 ", само че ще се строи

Това е удар за Съединени американски щати и Украйна

Строителството на огромни сектори от " Северен поток - 2 " към този момент е приключен о. Тръбата би трябвало да стартира да се употребява от края на тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР