Страните членки на ЕС приеха нов санкционен режим срещу Русия,

...
Страните членки на ЕС приеха нов санкционен режим срещу Русия,
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на лицата, които подкрепят, финансират или печелят от действия срещу териториалната цялост на Украйна

Страните членки на Европейски Съюз одобриха нов санкционен режим против Русия, оповестиха източници от белгийското ротационно председателство. Той бе признат по време на провеждащия се през днешния ден, 27 май, в Брюксел Съвет „ Външни работи “, цитира БТВ.

Той не носи името на Алексей Навални, каквито апели имаше и както бе предложил висшият представител на Съюза за външната политика -  Жозеп Борел. Режимът не е кръстен на умрелия през февруари съветски опозиционен водач, защото не е стеснен единствено с неговия случай, обясниха от Брюксел.

Става дума за „ ограничаващи ограничения поради обстановката в Русия “. Те съставляват нов инструмент, фокусиран върху вътрешната обстановка в страната – човешките права, рестриктивните мерки на свободата на изложение, политзатворниците и други

От началото на солидното настъпление на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 година Европейски Съюз наложи огромни и невиждани наказания против Русия. Те допълниха ограниченията, които към този момент бяха наложени на Русия от 2014 година насам след анексирането на Крим и неизпълнението на Минските съглашения.

Санкциите включват целенасочени ограничаващи ограничения (индивидуални санкции), стопански наказания, дипломатически и визови ограничения.

Целта на икономическите наказания е да провокират съществени последствия за Русия поради нейните дейности и дейно да попречват съветската дарба за продължение на експанзията.

Индивидуалните наказания са ориентирани против лица, които са виновни за поддръжката, финансирането или осъществяването на дейности, подкопаващи териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, или лице, които се възползват от такива дейности.

Европейски Съюз одобри и наказания против Беларус, Иран и Северна Корея в отговор на военната им поддръжка за Русия. Освен това Европейски Съюз наложи наказания против физически лица и формирания предвид на продължаващото утежняване на ситуацията с правата на индивида в Русия, и по-специално във връзка със гибелта на Алексей Навални.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР