Страните членки на ЕС постигнаха предварително споразумение за таван на

...
Страните членки на ЕС постигнаха предварително споразумение за таван на
Коментари Харесай

ЕС наложи ценови таван на руските рафинирани нефтени продукти

Страните членки на Европейски Съюз реализираха авансово съглашение за таван на цените на съветските рафинирани петролни артикули, само че към момента се пазарят дали да наложат регулярен обзор на тавана, оповестява " Файненшъл таймс ", цитирайки шведското председателство.

Постоянните представители на 27-те страни от Европейски Съюз се съгласиха на среща в петък да наложат таван от 100 $ за барел за висококачествени съветски нефтени артикули като дизел и таван от 45 $ за артикули от невисок клас като мазут, оповестява източници на финансовото издание, осведомени със съглашението.

Ценовият таван ще разреши на корабните компании, пренасящи съветски петролни артикули, да имат достъп до западни застраховки и финансиране, само че единствено в случай че заплащат за тези нефтопродукти по-малко от предписаното от съюза равнище, съобщи БНР.

" С Г-7 слагаме тавани на цените на тези артикули, намалявайки приходите на Русия, като в същото време подсигуряваме постоянни международни енергийни пазари “, написа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на страницата си в Twitter.

" Трябва да продължим да лишаваме Русия от средствата да води война против Украйна. Забраната на Европейски Съюз за импорт на съветски петролни артикули влиза в действие в неделя, 5 февруари ", добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР