Страничен съдия се превърна в истински герой, оказвайки решителна първа

...
Страничен съдия се превърна в истински герой, оказвайки решителна първа
Коментари Харесай

Страничен съдия спаси живота на футболист

Страничен арбитър се трансформира в същински воин, оказвайки решителна първа помощ на футболист, потърпевш от сериозен удар в главата.

"Героят ", който не се приема като подобен, е Жарир Мустафа, който реагира незабавно, откакто нападателят на Трафърд Дани Фрост се блъска в ба

Според Мустафа самият той е направил "това, което всеки би направил ". Мачът от аматьорските равнища на британския футбол е преустановен след случая.

Фрост е закаран в локална болница за скенер на мозъка и разнообразни проучвания, след които е получил позволение да се завърне в дома си.

Бащата на Дани Гари съобщи, че е "вечно признателен " на Мустафа. Той и двата клуба благодариха и на физиотерапевта на Трафърд Джейк Норт, който "лежа на подгизналото игрище 50 минути, поддържайки главата на Дани. "

"Думите не могат да опишат какъв брой съм признателен и разтресен от вашите известия ", написа пък самият Фрост.

Колуин Бей води с 2:0, когато Фрост, преследвайки топката след дълго подаване към вратата, не съумява да управлява придвижването си поради мокрия терен.

Моментално се звъни на хеликоптер, само че поради неприятното време той не съумява да кацне и по този начин Мустафа, който е най-близо до случая, както и физиотерапевтът, държат Фрост в една позиция, до момента в който колата за спешна помощ дойде.

"Играчът не дишаше, до момента в който стигнах до него и трябваше да отворя устата му, да извадя езика, с цел да може още веднъж да диша. Поставих го във възстановителна позиция ", споделя Мустафа.

"Бях на вярното място в вярното време, не считам, че съм воин, играчът е воин, че се възвърне толкоз бързо. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР