Страни, които граничат с Русия, с компактни групи руско малцинство,

...
Страни, които граничат с Русия, с компактни групи руско малцинство,
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Русия ни обяви за враг, но ние сме част от НАТО и като част от него имаме възможно най-големите гаранции за сигурност и отбрана

Страни, които граничат с Русия, с компактни групи съветско малцинство, на самата граница с Русия и надлежно има по-голям риск за тяхната сигурност, те изрично от ден 1 обезпечават военна помощ на Украйна и това по никакъв метод не е довело до смяна на техния статут - по този начин, както и даването на военна помощ от наша страна няма да докара до смяна на нашия статут. Toва съобщи пред bTV някогашният длъжностен министър на защитата Тодор Тагарев.
 
" Русия е оповестила НАТО за зложелател, всяка една страна член на алианса също. Русия сподели, че без значение от снишаването ни, в много случаи не оказва въздействие на нейните решения - спря газа, вкара името на България във взривяването на Кримския мост, изобщо не се преценява от това дали се опитваме да държим някаква по-мека позиция по отношение на нейните дейности. Ние сме зложелател за Русия, ние сме част от НАТО и като част от него имаме допустимо най-големите гаранции за сигурност и защита ", уточни Тагарев.
 
По думите на някогашния защитителен министър е изцяло допустимо идната седмица да изпратим на Украйна муниции. Украйна има потребност от съществени количества муниции, които ние можем да предоставим и в случай че предоставим масирана помощ - муниции, артилерийски снаряди, мини, снаряди за ракетни системи за залпов огън в огромни размери, това може да бъде сензитивна помощ. Но не би трябвало да забравяме и нуждата от тежко въоръжение и това, че ние можем да го дадем, сподели още Тагарев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР