Страни-членки на НАТО изразиха своята солидарност с Полша, след като

...
Страни-членки на НАТО изразиха своята солидарност с Полша, след като
Коментари Харесай

Членки на НАТО изразиха солидарност с Полша

Страни-членки на НАТО показаха своята взаимност с Полша, откакто две съветски ракети паднаха в Полша и убиха двама души.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8183
" Изразявам нашите съболезнования към братята ни по оръжие в Полша. Престъпният съветски режим изстрелва ракети, които убиват освен цивилни жители на Украйна, само че и мирни хора в членка от Северноатлантическия пакт. Нашата страна жигосва това грубо закононарушение ", съобщи военният министър на Латвия Артис Пабрик, написа английският в. " Дейли експрес ".  

Естония също изрази взаимност с Полша. От дипломатическата централа на Талин допълниха: Естония е подготвена да брани всеки един сантиметър  от територията на Алианса.

Заради нещастието държавното управление във Варшава свика изключително съвещание на Комисията по национална сигурност и защита към Министерския съвет.

Все още не е ясно дали Полша няма да изиска отбрана, базирайки се на член 5 от Вашингтонския контракт, документът с който през 1949 година е основан Пактът (акт на експанзия против една членка на НАТО е акт на експанзия против целия боен блок).  

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР