Stranger Things и предимствата на CPR: Какви лайфхакове могат да се научат от телевизията и филмите?

...
Какви лайфхакове могат да се научат от телевизията и филмите?
Коментари Харесай

Какви лайфхакове могат да се научат от телевизията и филмите? (Отляво надясно: American Pyscho, Stranger Things, Titane) Какви лайфхакове могат да се научат от телевизията и филмите? (Отляво надясно: American Pyscho, Stranger Things, Titane) - Авторски права Lions Gate Films - Netflix - Diaphana Films / Wilb Bunch International От David Mouriquand Публикувано на 22/09/2023 - 08:00 Споделете тази статияБутон за затварянеfacebookFacebookfacebooktwitterTwittertwitterflipboardFlipboardflipboardизпратиИзпратиизпратиredditRedditredditmessengerMessengermessengerlinkedinLinkedinlinkedinvkVK<им src="https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg" width="48" height="48" alt="vk" class="u-show-for-medium" loading="lazy" fetchpriority="low" >

Тази седмица младо момче спаси давещ се мъж с помощта на CPR техника, която усвои, докато гледаше хитовото шоу на Netflix Stranger Things. Какви други ценни лайфхакове могат да се научат от света на телевизията и филмите?

Не вярвайте на всичко, което виждате във филмите и по телевизията, казват те.

РЕКЛАМА

Е, изяжте масивна бетонобъркачка от скромен пай, скептици, като понякога големите и малките екрани всъщност могат да ви научат на много ценни житейски уроци. Както свидетелства 12-годишният Остин Макмилън.

Тази седмица във Флорида, САЩ, юношата спаси давещ се мъж с помощта на CPR техника, която видя в хитовото шоу на Netflix Stranger Things.

Регистрираният поведенчески техник на Остин, 30-годишният Джейсън Пикет – който следваше Остин за приложна терапия за анализ на поведението – плуваше в басейна Macmillan като част от часовете им на съвместна работа. Докато плуваха, Пикет задържа дъха си под водата твърде дълго и изпадна в безсъзнание. След това Остин имаше присъствието на ума да извърши компресия на гърдите на Пикет, техника, която по-късно разкри, че е усвоил, докато гледа Stranger Things – сцената, когато Джим Хопър и Джойс Байърс (Дейвид Харбър и Уинона Райдър) прилагат CPR на младия Уил Байърс (Ноа Шнап).

И проработи. Пикет дойде в съзнание и впоследствие беше откаран в болница, която го прие в интензивното си отделение, където му беше даден кислород през нощта.

Историята на тази малка легенда ме накара да се замисля за всички умения, които един може да възприеме от гледане на телевизионни предавания и ходене на кино.

Разбира се, не всички твърдения на екрана са точни или съдържат жизненоважни житейски уроци. Има много артистичен лиценз и някои съвети сами по себе си не са животоспасяващи.

В края на краищата Джурасик парк ни учи, че токовият удар не е голям проблем; Екзорсистът съветва да не се забърквате с дъските на Ouija - но колкото и да съм опитвал през годините, нито един капитан Хауди не е разкрил присъствието си; няма много случаи, в които проблемът с каната за вода в Die Hard With A Vengeance ще бъде полезен; и докато Матилда научи цяло поколение деца как да не изписват грешно думата „трудност“ (все още се улавям, че правя „г-жа D, г-жа I, г-жа FFI, г-жа C, г-жа U, г-жа LTY !“ до ден днешен), не са били застрашени животи.

Надраскайте това, Трънчбул е ужасяващ, така че жизненоважни органи може да са застрашени.

По-долу са основните лайфхакове, които научих от телевизията и филмите през годините – тези, които работят, безгрешни са и могат да се прилагат в ежедневния живот, за да променят нещата наистина .

Как правилно да прилагате CPR – както се вижда в: Офисът и „Титан“

Когато гледате филми или телевизионни предавания, получената мъдрост изглежда CPR винаги работи и спасява хората доста бързо. Това не винаги е така и вие не просто се събуждате и възобновявате предишния си разговор само след няколко компресии на гърдите. Може да продължи до 20 минути, за да подейства.

Остин може да е научил CPR от Stranger Things, но по-възрастните любители на телевизията може би си спомнят американската версия на The Office, която ги учи как да съживят някого. Майкъл Скот (Стив Карел) пее „Stayin’ Alive“ на Bee Gees, докато се упражнява на манекен – и беше на място.

РЕКЛАМА

Правилният начин за извършване на CPR е да направите 30 компресии на гръдния кош, последвани от две вдишвания – всички със 100-120 компресии/удара в минута. Песни като „Stayin’ Alive“ отговарят на изискванията, както и „Macarena“ на Los Del Rio, както се вижда в разтапящо ума брилянтния победител в Кан Titane на Julia Ducournau.

Пожарникарят на Винсънт Линдън (също на име Винсънт) учи своя „син“ Адриен (Агате Русел) да съживи някого под мелодията на фламенко румба от 1993 г.

Оттогава вече не мога да мисля за танцовите движения – правя въображаеми компресии.

Как да се защитите в случай на нападение – Както се вижда в: „Miss Congeniality“

Смейте се колкото искате, но агентът под прикритие на Сандра Бълок от ФБР Грейс Харт има някои умения, които си струва да запомните. Тя дори има удобен акроним за точна тактика, ако бъде нападната: S.I.N.G.

Това означава: слънчев сплит, стъпало, нос, слабини.

РЕКЛАМА

В този ред.

Следвайте тези стъпки и ще увеличите шансовете си да се измъкнете невредими от нападател.

Как да избегнете съдебно дело – както се вижда в: „Spider-Man“

Columbia TriStar Film Distributors
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР