Странен случай със съмнения за организиран трафик на хора вдигна

...
Странен случай със съмнения за организиран трафик на хора вдигна
Коментари Харесай

Самолет с над 300 души е задържан във Франция след сигнал за трафик на хора

Странен случай със подозрения за проведен трафик на хора подвигна управляващите във Франция на крайник.

Самолет А340 с 303 души на борда е арестуван на летището Ватри на 150 км източно от Париж и стои на място към този момент четвърти ден.

Полетът е на румънската самолетна компания Legend Airlines и по проект е трябвало да прелети сред Фуджейра (ОАЕ) и Никарагуа. Чартърът е спрял във Франция за зареждане на гориво на 21 декември, само че повече не е получил позволение за политане.

Френската полиция е забранила на екипажа да напуща летището, откакто е получила сигнал, че самолетът е употребен за трафик на хора. Обяснението на уредниците на полета било, че отивали в Никарагуа на туризъм, с цел да прегледат локалните езера. Планът бил да се приберат в Индия след седмица.

Прокуратурата във Франция обаче счита, че става дума за мрежа за незаконна миграция, като евентуално Никарагуа е единствено междинна точка по маршрута им към Съединени американски щати или Канада.

Всички пасажери на борда са индийски жители.

Сред пасажерите е имало и доста деца, в това число 11 малолетни без компаньон.

Първоначално те са накарани да слязат от борда и да изчакат на пистата, след което са трансферирани в чакалните на терминала и са настанени в спонтанна зона за преспиване. Оттогава те чакат към този момент четвърти ден да се вземе решение какво ще се случи с тях. Всички пълнолетни са разпитани.

10 души са поискали леговище във Франция, откакто следствието е почнало, оповестява Agence France-Presse.

Двама са арестувани, с цел да се ревизира каква е била тяхната роля в организирането на полета.

Трафикът на хора е закононарушение, което се санкционира с до 20 години затвор и санкция от 3 млн. евро във Франция.

Според френската телевизия BFMTV, хората ще бъдат върнати назад в родната им страна Индия. Очаква се самолетът да отлети за Мумбай на 25 декември, като минимум 200 от пасажерите му се приберат вкъщи.

Прокуратурата в Париж продължава да води следствие по невиждания случай.

Румънската самолетна компания Legend Airlines отхвърля да има нещо общо с незаконна активност.

" Компанията не е продала билети на всеки от тези 300 души, няма договорни връзки с тях, а единствено с клиентът, който им е разрешил да осъществят това пътешестване ", споделя адвокатката на превозвача. Тя отхвърля да разкрие името на поръчителя на полета, само че показва, че не е от европейска страна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР