Странен проблем остави огромната част от участниците и представителите на

...
Странен проблем остави огромната част от участниците и представителите на
Коментари Харесай

Рали „Дакар” остана без телефони

Странен проблем остави голямата част от участниците и представителите на медиите в рали „ Дакар ” без телефони малко преди старта на 45-ото издание на маратонското съревнование.

Роумингът в Саудитска Арабия е безценен и уредниците на надпреварата се договориха с локална телефонна компания да отвори в бивака спонтанен магазин за продажба на сим карти. Това трябваше да стане в сряда, само че магазинът по този начин и не отвори.

Липсата на локални сим карти принуди всички да минат към потреблението на приложения като Вайбър и УотсАп, които обаче изискват интернет.
 Екстрьом взе пролога в рали „ Дакар ” Екстрьом взе пролога в рали „ Дакар ”
В бивака има две точки с естествен уайфи сигнал – при дирекцията на ралито и в пресцентъра. Това наложи допускането в тези зони на стеснен брой хора за избрани минути, с цел да могат всички да си проведат значимите диалози.
 Тоби Прайс поведе в рали „ Дакар ” Тоби Прайс поведе в рали „ Дакар ”
Другият проблем беше обвързван с това, че най-близкият град – Янбу е на 100 км и оттова може да се купи сим карта, а уредниците предоставиха на искащите рейс, който да ги откара до града и да ги върне. За началото на ралито през днешния ден казусът с мобилните телефони и локалните сим карти към този момент беше позволен.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР