Странен бъг се появи във Facebook. Милиони потребители споделиха, че

...
Странен бъг се появи във Facebook. Милиони потребители споделиха, че
Коментари Харесай

Бъг във Facebook заля потребителите с постове на световни звезди

Странен бъг се появи във Фейсбук. Милиони консуматори споделиха, че са били залети с безкрайни изявления от сметки на звезди.

Основният им фийд с вести е наводнен с постове на актьори като Lady Gaga, Nirvana и The Beatles.

2,8 милиарда консуматори от целия свят на обществената мрежа оповестиха, че са станали жертва на странния бъг, който извърши новинарските излъчвания с мемета, порнография и спам за криптовалута.

Страниците на звездите, които могат да се похвалят с десетки или стотици милиони почитатели, наподобява са били ориентирани към тролове, които са се възползвали от казуса, с цел да пуснат поток от спам към тези, които в миналото са „ харесали “ страница на известна персона.

Едно необятно споделяно изображение съставлява фотография на сандвич с пуешко месо с надпис „ Ако видите това, споделете го с друга страница на звезди във Фейсбук, с цел да продължи придвижването на сандвича. “

Така всеки, който следва съответната звезда, ще види изображението в своя канал.

Експерти по сигурността споделят, че скорошните промени на Meta в логаритъма може да стоят зад казуса.

Яростните консуматори на Фейсбук побързаха да споделят възмущението си онлайн, като мнозина показаха разочарованието си от обстоятелството, че излъчванията им са цялостни с случайни изявления и се опасяват, че персоналните им сметки са били хакнати.

Говорителка на Meta сподели пред MailOnline (бел.ред. електронната версия на Дейли Мейл): „ Наясно сме, че някои хора имат проблеми с Фейсбук Feed. Работим, с цел да върнем нещата към естественото допустимо най-бързо и се извиняваме за възможното стеснение. “

Над 2000 души в Обединеното кралство са съобщили за проблеми, като 80 % от тях настояват, че става въпрос за проблем в техните излъчвания, демонстрира Downdetector.

Потребители в Съединени американски щати, Австралия и другаде по света също оповестяват за казуса.

Някои консуматори на Фейсбук допуснаха, че обществената мрежа е била хакната, само че Джейк Мур, консултант по сигурността в ESET, увери, че това е малко евентуално.

„ Въпреки че може да наподобява, че Фейсбук е бил хакнат, по-вероятно е това да е механически проблем вследствие на няколко скорошни промени, направени от Фейсбук в логаритъма му “, об
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР