"Странджа“ е един от най-бедните квартали на Айтос. Там Исус

...
"Странджа“ е един от най-бедните квартали на Айтос. Там Исус
Коментари Харесай

ЧРД без легло, но с първа торта за Исус от Айтос

"Странджа “ е един от най-бедните квартали на Айтос. Там Исус Христов живее с многолюдната си фамилия в къща без ток, без вода и без кревати. Майка му чака 10-то си дете, написа БНР.

Преди дни момчето намира изгубено портмоне с персонална и дебитна карта и със сумата от 140 лева

Това не е история за едно върнато портмоне. Такива към този момент има доста. Това е роман за това по какъв начин една добра постъпка предизвика още доста такива жестове.

Днес Исус става на 15.

След като прочитат в обществените мрежи историята му, Павлина Стаматова и още няколко нейни състудентки вземат решение да провеждат подобен рожден ден, който момчето ще помни дълго.

"Попитахме го какво желае за празника, той ни сподели, че няма облекла и обувки. Взехме му торта, напазарувахме хранителни артикули за един месец, с цел да има какво да ядат. В един магазин в града му купихме и обувки. "

Техният жест е трогнал собственичката на магазина за обувки и на собствен ред е подарила на момчето боти за зимата.

"Детето сподели, че това е най-хубавият му рожден ден. Имал торта за първи път. Надявам се да променим мнението към тази малцинствена група, тъй като тъкмо Исус демонстрира, че могат да бъдат доста положителни и да правят положителни каузи. Той ми сподели, че не е желал да ги прибере за себе си, тъй като парите в портмонето не са били негови. "

И може би не е инцидентно, че Ивелина Цанева, Гергана Ангелова, Станислава Големанова, Павлина Стаматова и Милена Русева учат точно компетентност „ Социална педагогика “ в университет „ Проф. Асен Златаров “ в Бургас.

Павлина Стаматова и нейните колежки се надяват положителните действия да бъдат от ден на ден, с цел да може историята на едно върнато портмоне да не е вест, а нещо всекидневно.

Ден след рождения си ден, Исус получи дарове и от шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас. Това се случи на празненство, което се организира в учебното заведение му в Айтос. Сред пакетите имаше облекла за момчето, обувки, спортни и образователни принадлежности. За фамилията му са обезпечени и хранителни пакети.

Снимка: БНР

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР