Страната влиза в етап 2 и 3 на пандемията, очакваме

...
Страната влиза в етап 2 и 3 на пандемията, очакваме
Коментари Харесай

Падат всички COVID-ограничения от 20 март

Страната влиза в стадий 2 и 3 на пандемията, чакаме да стигнем и до стадий 1 в пай интервал, което значи, че цяла България ще бъде скоро в зелената зона.

Към 20 март ще е допустимо да прекратим всички ограничавания в страната и зеленият документ да остане само настоящ в европейския правилник за пътешестване. Това съобщи министър председателят Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От своя страна министър Сербезова сподели, че напъните дават резултат в система с дефицит на фрагменти. Благодаря на българските лекари, медицинските сестри, фармацевти и на всички, заети в системата на опазване на здравето, посочи тя. Кризата оголи редица недостатъци на системата. Част от проблемите имат дълготрайно решение и сме заложили нужните разбори, акцентира Сербезова.

ВИЖТЕ СЪЩО:

От 24 февруари първа стъпка е всеки обект да позволява лица без зелен документ. Изискванията остават за личния състав към момента.

Допуска се образование на до 12 деца в просветителни центрове и школи.

Следващата дата е 5 март – в случай че нещата се развиват позитивно, визитите на действия и услуги от обекти с публично значение ще се дават без зелен документ, заяви доцент доктор Ангел Кунчев. Изискването към момента остава наложително за личния състав.

Присъствени групови занятия в просветителни центрове ще става с условия за физическа отдалеченост и стерилизация. Провеждането на граничния здравен надзор става съгласно цветовите зони, като отпада групата от страните от тъмночервения лист.

ВИЖТЕ СЪЩО:

На 20 март може да обявим, че визитите на действия и услуги стават без документ, както и без документ за личен състав. С други думи зеленият документ важи доколкото човек, в случай че желае да пътува, това му обезпечава омекотен режим, сподели още Кунчев.

„ Според нас маските би следвало да отпаднат най-късно, само че да се акцентира повече на доброволния детайл. В процеса на предаването на вируса те играят основна роля. Ако забелязвате в този момент в страните, които подвигат съвсем всички ограничения, те не престават да предлагат носенето на маски и това е разумно “, добави доцент Кунчев.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР