Страната върви към предсрочни избориСлед срещата си с италианския президент

...
Страната върви към предсрочни избориСлед срещата си с италианския президент
Коментари Харесай

Джузепе Конти върна мандата за премиер на Италия

Страната върви към предварителни избори

След срещата си с италианския президент Серджо Матарела Джузепе Конти отхвърли да стане министър председател. Той бе номиниран за поста от антисистемната партия " Движение 5 звезди " и крайнодясната Северна лига.

53-годишния правист, който е нов в политиката, бе избран в сряда и трябваше да удостовери номинацията и да показа лист с министрите на президента за утвърждение.

" Мога да ви уверя, че използвах най-много старания и внимание, с цел да завърша сполучливо тази цел и го направих в климат на цялостно съдействие с водачите на политическите сили, които ме предложиха ", съобщи Конти пред пресата, написа БГНЕС и Нова тв.

По-рано президентът на Италия Серджо Матарела разгласи, че в случай че се слагат условия, няма да даде утвърждението си за новия кабинет, препоръчан от спечелилите изборите партии. Той  е отхвърлил кандидатурата за министър на стопанската система на 81-годишния икономист и евроскептик Паоло Савона.

Президентът на страната ще вземе решение за провеждането на предварителни избори в най-близко време. 

" В най-скоро време ще взема решение за провеждането на предварителни избори като взема поради условията на някои политически сили и мнението на Народното събрание ", сподели Матарела. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР