Страната преживя пети пореден ден на сблъсъци с полицията и

...
Страната преживя пети пореден ден на сблъсъци с полицията и
Коментари Харесай

Ситуацията във Франция излиза от контрол: Опитаха да убият кмет и семейството му

Страната претърпя пети следващ ден на конфликти с полицията и на разрушения поради гибелта на 17-годишния юноша, погубен от служител на реда след отвод за пътна инспекция. Задържаните за снощните вълнения още веднъж са над 800 души.

Нивото на принуждение към този момент става невиждано високо. Миналата нощ е изработен опит за ликвидиране към национален фаворит - кмет на градче в парижко предградие. Докато самият той е в кметството, с цел да следи работата на полицията, към дома му е изтласкана подпалена кола с експлозиви в нея. Съпругата и двете дребни деца са живи по случайност, само че с голям брой пострадвания.

Безпрецедентно висок е и броят на ранените служители на реда, в това число от огнестрелни оръжия, след началото на протестите. Има набези и над публицисти, осведоми bTV.

Много огромна част от причинителите са не просто малолетни, а и малолетни. Разполагат с крадени оръжия и коктейли „ Молотов “ и се провеждат стремително в обществените мрежи.

Най-тежка нощес беше обстановката в Марсилия. Полицията отговори на размириците със сълзотворен газ и арести.

След убийството на 17-годишното момче организации за правата на индивида приканиха да бъде анулиран законът, който разрешава на полицията да стреля против водачи, които отхвърлят да спрат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР