Страната ни трябваше да покрие критериите за еврото още през

...
Страната ни трябваше да покрие критериите за еврото още през
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Трябваше да покрием критериите за еврото още през 2009 г.

Страната ни трябваше да покрие критериите за еврото още през 2009 година, тогава трябваше да влезем в еврозоната, а не в този момент. И ние сме извънредно закъснели в това отношение. Това разяснява депутатът Ивайло Мирчев преди изключителния съдружен съвет, призован от вицепремиера Асен Василев. Очаква се на съвета, който се организира в Министерството на финансите, съществена тематика да е Националният проект за въвеждане на еврото.
"Демократична България доста ясна позиция във връзка с еврото много години насам. Дали България ще успее да покрие критериите, дали Европейски Съюз ще направи изключения са дълги тематики. През 2022 година това ще бъде комплицирано ", сподели още Ивайло Мирчев.
Според депутата от "Демократична България " Владислав Панев това е естествена среща в границите на обединението. Най-ранната дата за влизане е 1 януари 2024 година, само че той изрази подозрения, че ще можем да отговорим на изискванията към тази дата, защото едно от условията е инфлацията. "По мои сметки към март това значи годишната инфлация в България да бъде 7%, а тя е 12%, само че въпреки всичко до края на годината има време ", разяснява Панев.

"Ще приказваме за техническите условия за въвеждане на еврото, както е по проект ", удостовери пред публицисти ръководителят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната " Андрей Гюров на влизане в постройката на министерството.

Според Искрен Митев от "Продължаваме Промяната " ще се стигне до разискване в Народното събрание на проекта за еврото.
Парламентарната група на "Има подобен народ " изиска в декларация предходната седмица Националният проект за въвеждане на еврото да бъде разискван в пленарна зала и подсети за съдружното съглашение и заявения там приоритет еврото да бъде въведено след разбор и огромна осведомителна акция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР