Страната ни трябва да диверсифицира своите източници на газ, за

...
Страната ни трябва да диверсифицира своите източници на газ, за
Коментари Харесай

Петър Витанов: Брюксел взе решение в полза на България

Страната ни би трябвало да диверсифицира своите източници на газ, с цел да понижи енергийната си взаимозависимост. Решението през днешния ден е в изгода за България. Петролът който ще получаваме ще бъде по-изгоден стопански от този, който щяхме да получаваме от Русия. Това щеше да се усети тежко. Шестият пакет наказания против Русия не наподобява да е чак толкоз мъчителен за България и най-много няма да утежни благосъстоянието на българина. Приветствам това решение. В него има задоволително отстъпки. Това се реализира след месеци договаряния. Това съобщи евродепутатът Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия по отношение на решението на Брюксел да употребяваме съветски нефт до края на 2024-а година

Той добави, че се надява след 3 година конюнктурата да се е трансформирала, да има мир и изискванията да са се трансформирали, също така да сме се приспособили към новите условия.

„ Отдавна Европейски Съюз не дава средства за изкопаеми горива, тъй като огромната цел е една зелена промяна на стопанската система. Санкциите заместиха военният отговор на Русия. Хубаво е, че в последно време се вършат опити за търсене на политическо решение. Смятам, че няма военно решение на този спор и рано или късно дипломацията да постави завършек на войната “, акцентира Витанов.

„ Западните ни сътрудници търсят всякакъв метод за помощ на украинската идея. България прави в действителност доста с отношението към тези, които бягат от войната. Страната ни прави доста повече в сравнение с за всички други бежанци, попадали в България. Страната ни в действителност е солидарна. Имаме информационен проблем във връзка мненията за разселване. Това в допълнение налива масло в огъня и опълчва българи на украинци “, съобщи още евродепутатът.

„ Условията, които им бяха предоставени са повече от приемливи. Има страни, като Англия, които са доста солидарни за военна поддръжка, само че не и да дават заслон. У нас изискванията са много прилични “, акцентира Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

„ Натискът за повдигане на ветото за приемането на районен съд Македония в Европейски Съюз е огромен. В Европейски Съюз това се преглежда и като започване на договаряния с Украйна и предоставяне на зелена светлина на Албания. За българите е преференциално да имаме съглашение. Преформатирането на позицията не може да стане в КСНС. Това е вторичен орган “, счита Витанов.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР