Страната ни ще се включи и в съвместния разследващ екип

...
Страната ни ще се включи и в съвместния разследващ екип
Коментари Харесай

Атанас Славов: Страната ни ще се включи и в съвместния разследващ екип на „Евроджъст”

„ Страната ни ще се включи и в взаимния проверяващ екип на „ Евроджъст ”. Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов.

„ България да бъде една от страните, които ще вземат участие във възобновяване на справедливостта след незаконната война на Русия против Украйна ”, сподели той.

Славов е част от българската делегация, която пристигна  в Украйна.

Правосъдният министър уточни, че страната ни работи по промени в Наказателния кодекс, с цел да бъде включено в него закононарушението „ експанзия ” и съветските водачи и военноначалници да бъдат обект на наказателно гонене.

„ България ще се включи и в взаимния проверяващ екип на „ Евроджъст ”. А също по този начин ще стартира лично следствие на военните закононарушения в Украйна, в това число като употребява свидетелства и показания на украинските бежанци в България “ сподели още той.

Страната ни ще се включи и в взаимния проверяващ екип

С благодарности към държавното управление и към всички българи стартира диалога министър председателят на Украйна Денис Шмигал. Той изрази благодарност за военната помощ, за поддръжката в битката с агресора, в това число посредством налагане на наказания, и изключително за приютените бежанци от войната, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В Киев Николай Денков и Денис Шмигал подписаха заявление по основни тематики от двустранното съдействие и разискаха стратегически въпроси за общата сигурност и поддръжката за Украйна. Меморандум за съдействие беше подписан и сред държавното сдружение „ Терем ” и Украинската компания за военнозащитна продукция.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР