Страната ни ще е сред водещите производители на електрически камиони

...
Страната ни ще е сред водещите производители на електрически камиони
Коментари Харесай

Министър Лорер: България произвежда ел. камиони, минават 300 км. с едно зареждане

Страната ни ще е измежду водещите производители на електрически камиони в близко бъдеще, едно високотехнологично и новаторско произвеждане. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер при представянето на електрическия автомобил Sevic v500e – основан и асемблиран в Пловдив, който към този момент е сертифициран от европейската автомобилна организация UTAC за придвижване по пътищата на Европа.

Българските електрически камиончета ще се създават напълно с сила от възобновими енергоизточници. Първите 500 бройки към този момент са факт и са предопределени за експорт. Огромен интерес има към тях в Западна Европа и Съединени американски щати. Батерията им разрешава пробег от 300 км. и товаримост до 600 кг., като мощно приложение имат в търговията.

Намеренията на компанията производител са за изграждане на нова фабрика за още 20 млн., в която да се създават близо 1000 броя на година.

Министър Лорер беше на посещаване в Пловдив дружно с вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов за среща с представители на най-големите вложители в Тракия икономическа зона (ТИЗ).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР