Страната ни почти няма шанс да влезе в еврозоната на

...
Страната ни почти няма шанс да влезе в еврозоната на
Коментари Харесай

Пеканов: Почти няма шанс България да влезе в еврозоната от 1 януари 2025 г.

Страната ни съвсем няма късмет да влезе в еврозоната на 1 януари 2025 година Това сподели в ефира на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS някогашният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. „ Всички данни, които имаме за инфлацията, демонстрират, че няма да покрием критерия ", добави той и уточни, че политиката на кабинета да покачва приходите частично е завишила и инфлацията в страната.

Пеканов акцентира, че всички страни влизат в еврозоната от 1 януари, тъй като е комфортна дата и неработен ден. Не било невероятно за България да се направи изключение, само че някогашният министър е по-скоро песимистичен и за датата 1 юли. Политикът акцентира, че е твърдо за въвеждането на единната валута у нас и счита, че това би повишило приходите на българите.

По мотив Зелената договорка Атанас Пеканов счита, че позицията на България би трябвало да е не в посока забрани, а вложения в работни места.

Бившият длъжностен вицепремиер сподели, че нищо не се случва с парите по Плана за възобновяване и резистентност. „ До момента сме получили 2.7 милиарда лева по време на служебния кабинет през 2022 година Сега всичко, което се строи и прави, е от тези пари. Чакаме втори транш за 1.4 милиарда лева ”, сподели той. По думите му обаче страната ни не е приела няколко закона, които е била длъжна да одобри.

„ Сглобката ” е безконечна и участниците в нея ще се схванат, счита някогашният вицепремиер. По думите му партиите ще намерят метод да си разпределят позициите. Според Пеканов и ПП-ДБ, и ГЕРБ-СДС имат релативно идентични позиции във външната политика, тъй че наподобява, че битката е коя персона да влезе в Министерство на външните работи. Това, по думите му, е грозно и се вижда от българските жители.

Пеканов е безапелационен, че в страната ни няма левица, тъй като Корнелия Нинова я е унищожила, само че отхвърли той да е „ партиен строител ” и загатна, че не би взел участие в партия, основана от президента Румен Радев. " Бъдещето е неразбираемо, само че нямам такива проекти все още ", добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР