Страната ни планира да разположи шест бойни машини за пехотата

...
Страната ни планира да разположи шест бойни машини за пехотата
Коментари Харесай

Гърция ще разположи германски бойни машини на границата с Турция

" Страната ни възнамерява да разположи шест бойни машини за пехотата (БМП) " Мардер ", доставени от Германия, на границата с Турция ", това сподели през днешния ден гръцкият премиер  Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година след среща в Атина с немския канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Министър-председателят добави че машините ще бъдат превозени до граничната река Марица в североизточната част на страната.

" Нашите сили считат, че там те ще бъдат най-полезни ", сподели той.

Гърция стартира да предава на Украйна бойни машини на пехотата БМП-1 руско произвеждане, които са били на въоръжение в армията на някогашната Германска демократична република (ГДР) и са били предадени на Атина от Берлин.

През септември тази година министерство на националната защита в Атина разгласи, че Гърция ще изпрати 40 БМП-1 на Украйна и ще получи в подмяна същия брой немски пехотни машини „ Мардер “.

Министерството на националната защита на Гърция заяви предходната седмица, че първите шест бойни машини " Мардер " са пристигнали в страната от Федералната република и ще бъдат изпратени за защита на сухопътната граница с Турция след техническа инспекция и консолидиране в гръцките въоръжени сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР