Страната ни отново има повод за гордост. Български отбор от

...
Страната ни отново има повод за гордост. Български отбор от
Коментари Харесай

Как един ученически отбор стана финалист в турнир по дебати в Лисабон

Страната ни още веднъж има мотив за горделивост. Български тим от възпитаници е финалиств интернационално съревнование по диспути в Лисабон. Атанас, Кристина и Румен са събирателен тим по диспути от разнообразни школи и макар че преди са били съперници в минали надпревари, съумяват да основат “отбор фантазия ”. Резултатите не закъсняват.


Атанас Маринов, Кристина Стоянова, Румен Кънев и Радка Карагьозова от “Дискусионен конгрес ”

В " Кой приказва " по Дарик тесподелиха вълнуващите моменти от пътуването, подготовката и надпреварата в Лисабон. Въпреки сложните тематики, за някои от коитосъстезателите не са имали действителен житейски допир, заради младата си възраст, те съумели да се показват уместно. Това, което изкуството на дебатиране им дава, е опцията да показват себе си пълноценно, балансамежду прочувственото и рационалното и най-много да основат градивен диалог в спор, без обиди и нападки.

Дебатните и дискусионни шампионати постоянно имат аудитория, която може да бъде формирана от други участници, публицисти, съдии или просто фенове, които са любопитни да научат повече за тематиките и да видят по какъв начин се развиват тезите.Участниците имат опция да се изявят, да усъвършенстват уменията си за обосновка и да научат да слушат и почитат мненията на другите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР