Страната ни е рекордьор по родени деца от млади майки

...
Страната ни е рекордьор по родени деца от млади майки
Коментари Харесай

Първи сме в ЕС! По раждания от майки под 20 г.

Страната ни е рекордьор по родени деца от млади майки в Европейския съюз.

Най-висок дял от раждания на първо дете от майки под 20 години е регистриран у нас през 2017 година, по данни на Евростат, предава Dnes.bg.

``
реклама

Става дума за повече от една десета от всички раждания за годината - 12,5%. По този индикатор ни следват Румъния - 12,1%, Унгария - 8,5% и Словакия -8,1%.Най-малко дами под 20 година са станали за първи път майки в Дания – 1%, Италия и Словения - 1,1% и Холандия - 1,2%.Най-висок дял първи раждания от дами на възраст 40 година и нагоре е регистриран в Испания (8,8% от общия брой първи деца през 2017 г.), Италия (8,6%) и Гърция (6,6%).

В Европейския съюз през 2017 година болшинството от дамите, които за първи път са станали майки, са били на възраст сред 20 и 39 години - 92%.

Други 4% първи раждания са на майки на възраст под 20 години, а останалите 4% са на дами 40 и повече години, сочат още оповестените през днешния ден данни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР