Страната ни е получила отказ за ремонт на зенитните ракети

...
Страната ни е получила отказ за ремонт на зенитните ракети
Коментари Харесай

Тагарев: България е получила отказ за ремонт на зенитните ракети за С-300 още преди началото на войната

Страната ни е получила отвод за ремонт на зенитните ракети за С-300 още преди началото на войната в Украйна. Това изясни пред Нова телевизия министърът на защитата Тодор Тагарев.

Военното министерство е в подготвеност да извърши решението на Народното събрание за изпращане на нов пакет помощ за Украйна, добави Тагарев. Успоредно с това властта стартира проверка на отбранителната политика на страната.

След решението на депутатите за нов транш военна помощ за Киев, министърът на защитата отговори на рецензиите на опозицията в Народното събрание. По думите му дефектните ракети за комплекси С-300 са неизползваеми и без шансове за ремонт.

" Правени са опити тяхната продуктивност да бъде възобновена, тези опити са се провалили, защото десетилетия наред ние залагаме на подсигуряване от страна единствено на съветската федерация. Отказът за работа по тези ракети е преди да стартира войната. Обяснили са от съответната съветска компания, че те не могат да създадат това, което ние бихме желали, а и ние нямаме капацитет сами да се оправим с тяхното възобновяване ", съобщи Тагарев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР