Страната ни е на пета позиция в Европа по затлъстяване

...
Страната ни е на пета позиция в Европа по затлъстяване
Коментари Харесай

На пето място в Европа сме по затлъстяване на децата

Страната ни е на пета позиция в Европа по затлъстяване на децата. Това демонстрират данни на Световната здравна организация (СЗО) по отношение на храненето, физическата интензивност и затлъстяването измежду децата, показва News.bg.

Доц. Светослав Ханджиев от Българското съдружие за изследване на затлъстяването съобщи пред БНР, че националното изследване за храненето посочва доста повишаване на затлъстяването при децата до 5-годишна възраст.

Проучването на СЗО обгръща отрицателните трендове при навиците на хранене при децата у нас, както и физическата им интензивност. Според данните от разбора при децата у нас се следи увеличена консумация на захарни произведения и питиета, както и висока консумация на мазнини и готварска сол.Между отрицателните трендове попадат и ранната приложимост на алкохол, ниската консумация на потребни храни като кисело мляко, риба, както и плодове и зеленчуци.

Статистиката демонстрира още, че страната ни е на последно място в Европейски Съюз по консумация на прясно мляко. Българите също по този начин приемали два пъти и половина повече готварска сол от здравословните количества.

Относно физическата интензивност на децата стана ясно, че българчетата прекарват до два пъти повече време пред тв приемника и компютъра от връстниците си от Холандия и Белгия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР