Страната ни е изправена пред редица предизвикателства и наред с

...
Страната ни е изправена пред редица предизвикателства и наред с
Коментари Харесай

Нинова разкри с кого биха разговаряли за третия мандат и обяви: Кабинетът трябва да е политически

Страната ни е изправена пред редица провокации и наред с позитивните статистики, които идват от Брюксел за растежа на стопанската система ни, има и редица други проблеми. Нямаме дълготраен контракт за доставка на газ, което неизбежно ще повлияе върху конкурентноспособността на нашия бизнес. Очакваме и редица решения по значими тематики, които директно касаят живота, здравето и сигурността на българските жители. през годините нееднократно е била част от ръководството. В момента също е по този начин и мисля, че няма потребност да дискутираме какво значи в разгара на рецесията страната да остане без работещ парламент. Българските жители рачитат политиците да влязат в разговор, с цел да се вземат решение техните проблеми. В същото време партиите, даже и в ръководещата коалиция, не престават да чертаят червени линии. Затова е е значимо да чуем и вашата формула за излизане от политическата рецесия. С кого сте подготвени да влезете в разговор, на какви цели и стратегия залагате? 

Това съобщи президентът при започване на консултациите с във връзка връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление. 

" Напълно разбираме комплицираната обстановка, в която се намира страната. В последните шест месеца, като част от ръководещата колиция, се сблъскахме с редица рецесии. Положихме старания да преведем страната през тежките зимни месеци. Това държавно управление оставя България финансово постоянна и с рекорден растеж в индустриалното произвеждане. Ние бяхме обществения дирек на ръководството ", отговори от своя страна водачът на социалистите. 

" Декларираме пред вас нашата подготвеност, в случай че решите да ни връчите третия мандат на нас, да поставим старания, да проведем диалози с сътрудниците, с цел да подсигуряваме работещ парламент и устойчиво държавно управление. За нас основата на тези диалози би трябвало да бъде програмата, която изработихме единствено преди седмица. В тази стратегия ние заложихме три целта. Първият е да продължим да бъдем общественият дирек. Вторият ни приоритет е постоянна стопанска система. На трето място е безкомпромисната битка с модела на ръководство на Борисов, която би трябвало да продължи изрично. Ние, като партия, водим тази битка към този момент шеста година. Икономическият напредък може да се реализира единствено с битка с корупцията и прекъсване на течовете. Не бихме разговаряли с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Бихме сложили програмата на масата и бихме разговаряли с сътрудниците ни от четворната колаиция. Който я припознае, ще бъдем дружно, с цел да я осъществим. Премиерът би трябвало да бъде излъчен от " Продължаваме промяната ". Те са първата политическа мощ и по този начин е редно. На второ място избираме политически пред експертен кабинет, тъй като това значи ясно носене на политическа отговорност. Чакат ни тежки месеци и тази отговорност не би трябвало да се размива зад един експертен кабинет ", сподели още Нинова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР