Страната ни е изпълнила всички критерии за влизането си в

...
Страната ни е изпълнила всички критерии за влизането си в
Коментари Харесай

Дискриманция е частичното влизане на България и Румъния в Шенген, смята Цветелина Пенкова

Страната ни е изпълнила всички критерии за влизането си в Шенген. Това, което се случва последните 12 години е една дискриминация против България и Румъния. Това съобщи Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, Прогресивен алианс на социалистите и демократите в " Денят стартира ".

По думите й още през 2018 година България е можело да влезе в Шенген по въздух и вода.

" За нас основната границата е сухопътната, тъй като тя е главната, по която имаме да защитим стопански ползи, превозвачите и така нататък Частичният триумф е просто залъгване, което е политически безконтролно ", счита Цветелина Пенкова.

Според нея е значимо България да отстоява своите претенции и да внимава с какво се съгласява по отношение на Шенген.

" Ние би трябвало да знаем тъкмо какво желаеме, какви са проблемите и въпросите, с които се сблъскваме, тъй като, казвайки, че не желаеме да създадем нещо или приемайки някакви условия и по-късно да се отмятаме от тях не дава верните послания ", сподели Цветелина Пенкова.

Цветелина Пенкова разяснява и новите евроизбори и измененията, които ще настъпят след новостите в състава на Европейския парламент.

" Съставът на Екологичен потенциал се чака да бъде подобен с този сега. Крайнодесните трендове няма да имат толкоз мощна демонстрация в състава на Екологичен потенциал ", изясни тя.

Българска национална телевизия: Къде е България в кръговата стопанска система на Европейски Съюз?

" Две са главните посоки. От една страна, гледаме индустриалното развиване на Европа, от друга енергийния бранш. В идващите 5 години водещите политики в тази посока ще бъдат реиндустрализация и съгласуваност на електропреносната и енергийна мрежа в границите на Европейски Съюз ", посочи Цветелина Пенкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР